A+ A A-

Universitatea de Vară Transilvania 2012: Calendar și locații

Universitatea de Vară  Interdisciplinară va avea tematica documentarea și reabilitarea zonelor protejate din Transilvania și se va desfășura în perioada  2-16 iulie 2012

 

Evenimentul este deschis în egală măsură studenţilor şi specialiştilor din sistemul universitar de educaţie în vederea schimbului de experienţă pentru a exploata la maximum potenţialul oferit de zonele protejate din localităţile transilvănene. În prezent aceste locuri sunt numeroase pe listele valorilor de patrimoniu naţional, dar în realitate ele sunt în mare parte necunoscute şi în consecinţă nevalorificate corespunzător. Credem că este de datoria noastră să atragem atenţia asupra acestor valori locale inestimabile pentru a le face cunoscute viitorilor specialişti într-un cadru interdisciplinar prilejuind un schimb fertil de idei. În acest sens practicile obligatorii de vară sub forma Universităţilor de Vară pot dobândi o eficienţă sporită. Potenţialii noştri parteneri vor avea şansa pe de o parte să dezvolte un dialog ştiinţific cu privire la tematica propusă respectiv să anime locul ales cu valori culturale proprii, realizând cu adevărat un liant puternic între abilităţile dobândite de tineri şi provocările locului.

 


CALENDAR ȘI LOCAȚII - CONFERINȚE/EXPOZIȚII

3 iulie 2012 ora 19:00

Abordarea urbanistică a zonelor protejate. Invitați: specialiști RUR, biroul Planwerk Cluj-Napoca

Locația  – Sala festivă a Mănăstirii Franciscanilor

5 iulie 2012 ora 19:00

Procedura accesării fondurilor norvegiene pentru protejarea patrimoniului din România. Exemplificare: Sibiu – Muzeul  ASTRA, noul laborator de restaurare și depozit.

Locația  – Sala festivă a Mănăstirii Franciscanilor

06 iulie 2012

ora 17:00 Vernisaj expo “ Șantiere de restaurare din România” – 100 panouri din arhive UNRMI. Locatia – holul principal Hotel Belvedere Cluj-Napoca.

ora 19:00 – Cetățuia Clujului  – abordare  interdisciplinară. Invitați:  Elaboratorii primelor idei ale amenajărilor existente – dl. Arh. Buzuloiu Aurelian, d-na arh. Amalia Gyemant, dl. Arh. Vasile Mitrea, d-na. arh. Adriana Matei, dl. arh. Eugeniu Pănescu.

Locația – Sala festivă a Mănăstirii Franciscanilor.

09 iulie 2012 ora 19:00

Abordarea studiilor de specialitate. Invitați : istorici de artă din cadrul Facultății de Istorie . Locația: – Sala festivă a Mănăstirii Franciscanilor

10 iulie 2012 ora 19:00

Potențialul turistic al monumentelor și a siturilor istorice. Invitați: specialist din cadrul Facultății de Geografie. Locația – – Sala festivă a Mănăstirii Franciscanilor

11 iulie 2012 ora 19:00

Monumentele istorice și Arte vizuale. Invitați: specialiști din cadrul Facultăților de Arte Vizuale din Cluj-Napoca,  Universitatea Sapientia -  Toth Orsolya și Mira Marincaș

Locația: – Sala festivă a Mănăstirii Franciscanilor

13 iulie  vernisaj.

Invitați: reprezentanții bisericilor istorice și ai administrației locale și județene.

Ora 11:00 Vernisaj expo “Curtea Comună”  - proiecte de revitalizare a centrului istoric Cluj-Napoca. Locația – Imobilul Piața Unirii nr. 16 fost gang de acces medieval.

Ora 11:30  Vernisaj expo “Culisele renovărilor urbane din centrul istoric Sibiu - Hermanstadt 2003-2007”.

Locația: Turnul bisericii SF. Mihai  - Piața Unirii Cluj-Napoca

14 iulie 2012 ora 19:00

Sinteza ideilor interdisciplinare. Invitați: specialiști prezenți pe tot parcursul Universității de Vară, reprezentanți ai administrației locale și ai Direcției de Cultură.

Locație: – Sala festivă a Mănăstirii Franciscanilor

Anunturi Angajare

Lista Completa a anunturilor de angajare poate fi conusltata accesand urmatorul LINK

OARTRANSILVANIA

Login or Register

Pentru a accesa aceasta sectiune a siteului trebuie sa utilizati drept Username TNA-ul Dumneavoastra.
In cazul in care ati uitat parola, aceasta se poate reseta accesand linkul :
RECUPERARE PAROLA