Inscrieri pentru participarea la o nouă sesiune online de acordare a dreptului de semnătură

Vă informăm că începând de astăzi 6 octombrie 2021 și până la data de 25 octombrie 2021 inclusiv, se pot face înscrieri pentru participarea la o nouă sesiune online de acordare a dreptului de semnătură. Înscrierile vor fi făcute prin SIOAR, potrivit Hotărârii CD OAR nr. 183/01.02.2019 (pe care o anexăm împreună cu instrucțiunile aferente). Sesiunea propriu-zisă va avea loc în perioada 25 noiembrie - 15 decembrie 2021

În vederea participării la interviul online pentru dobândirea dreptului de semnătură, rugăm candidații să parcurgă cu atenție documentul atașat, denumit Reguli și proceduri privind desfășurarea online a interviului pentru acordarea DDS, care li se adresează în mod direct și care reglementează modul în care se desfășoară interviul online.

Astfel, subliniem faptul că participarea la interviu este condiționată de încărcarea cu cel puțin 7 zile înainte de ziua la care sunt programați la interviu a documentelor specificate în documentul menționat mai sus, în spațiul de stocare în cloud, pe care OAR îl va pune în timp util la dispoziția fiecărui candidat și anume:

1.    declarația pe propria răspundere a candidatului  privind obligația respectării caracterului confidențial al interviului;

2.    declarația de consimțământ a îndrumătorului (doar pentru proiectele pe care urmează să le prezinte în interviu);

3.    piesele scrise și desenate aferente proiectelor realizate în timpul stagiului, în format pdf, care vor fi organizate în directoare nominale pentru a demonstra acoperirea Misiunilor Arhitectului; piesele nu necesită semnătură și ștampilă din partea îndrumătorului, elemente suplinite de existența declarației de consimțământ a acestuia;

4.    prezentare grafică succintă în baza căreia candidații își vor susține interviul (format pdf, A3 landscape, cu un număr de pagini la alegere, reprezentând  o sinteză a pieselor încărcate în spațiul de stocare în cloud); aceasta prezentare grafică trebuie să  urmărească exemplificarea Misiunilor Arhitectului, în ordinea în care acestea sunt expuse în Normele metodologice de acordare a dreptului de semnătură aprobate în CN prin Hot. 1274 din 11.06.2018 (anexate).

Rugăm candidații la obținerea dreptului de semnătură să își pregătească încă de pe acum materialele ce le vor fi necesare la interviu, pentru ca în momentul primirii linkurilor de încărcare în Google drive, să acționeze cu eficiență și celeritate, cu 7 zile înainte de interviu încărcarea nemaifiind posibilă.

Menționăm că din motive de siguranță sanitară, pe perioada pandemiei nu se mai trimit în formă fizică la sediul OAR declarațiile pe propria răspundere ale candidaților și de consimțământ ale îndrumătorilor.

 ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Primul pas pentru inscrierea la sesiunea de acordare a dreptului de semnatura il face arhitectul/arhitectii indrumatori prin completarea in paginile proprii din SIOAR a certificatului de stagiu, acesta/acestia vor incarca Certificatul de dobandire a experientei profesionale practice (care se regaseste in lista de mai jos pentru download)

Dupa ce acest prim pas a fost validat de catre filiala, stagiarul incarca urmatoarele documente :

  • Cerere DESCARCATI DOCUMENT
  • Diploma de studii
  • Carte de identitate
  • Cazier judiciar
  • CV succint
  • Contract/contracte de muncă
  • Adeverinte la zi/decizii de inchidere contracte de muncă
  • Recomandare/recomandări de la arhitectul/arhitectii indrumători
  • Certificatul de dobândire a experientei profesionale practice DESCARCATI DOCUMENT

 Detalii la Secretariat, tel. 0728330140

 

Start-up Stagiatura

1. Metodologia de efectuare a stagiului  - DESCARCATI DOCUMENT

Anexe 2018 - Arhiva in format zip - DESCARCATI ARHIVA

Anexe 2018 in format RTF (in cazul in care decumentele de mai sus nu se deschid in Open Office) - DESCARCATI ARHIVA

2. Misiunile Arhitectului - DESCARCATI DOCUMENT

3. Conventia de stagiu - DESCARCATI DOCUMENT  (In cazul in care linkul anterior nu se deschide in Open Office aveti posibilitatea sa descarcati documentul in format RTF DESCARCATI DOC RTF)

 

CERERE INSCRIERE ORDIN

A+ A A-

1. Norme metodologice - DESCARCATI DOCUMENT

2. Bibliografie Interviu - DESCARCATI DOCUMENT

3. Criterii Evaluare - DESCARCATI DOCUMENT

4. Regulament de functionare - DESCARCATI DOCUMENT

5. Misiunile Arhitectului - DESCARCATI DOCUMENT

 

Anunturi Angajare

Lista Completa a anunturilor de angajare poate fi conusltata accesand urmatorul LINK

OARTRANSILVANIA

Login or Register

Pentru a accesa aceasta sectiune a siteului trebuie sa utilizati drept Username TNA-ul Dumneavoastra.
In cazul in care ati uitat parola, aceasta se poate reseta accesand linkul :
RECUPERARE PAROLA